Звільнений з російського полону кримськотатарський активіст Наріман Джелял зустрівся з родиною

Дата: 07 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Звільнений з російського полону заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял зустрівся з родиною в Києві.

Світлини зустрічі оприлюднила дружина ексв’язня Кремля Левіза на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Левізи Джелялової

Як повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров, зустріч активіста з дружиною та чотирма дітьми відбулася в столиці України. Для цього його рідні виїхали з тимчасово окупованого Криму.

“Сім’я Нарімана Джеляла знову разом. Поки що не вдома, не в Криму, але у Києві – столиці нашої держави. Іншаллах, ми всі знову об’єднаємося в рідному Криму, звільненому від російських варварів”,написав він.

Це друга зустріч родини з чоловіком та батьком за три роки. За час перебування в ув’язненні Джелял лише раз бачився з рідними – у стінах Мінусінської в’язниці в Красноярському краї РФ.

В інтерв’ю “Суспільному” кримськотатарський активіст розповів, що після звільнення вже встиг поспілкуватися з рідними та знайомими з Криму.

“Коли там дізналися про моє звільнення, величезна кількість моїх знайомих приходила до нас додому, до моєї дружини Левізи, пити так звану святкову каву. І дружина часто набирала мене телефоном, аби ці люди могли мене привітати”, – сказав він.

Джелял зазначив, що надалі планує надавати розголосу історіям українських військових і цивільних, які перебувають у полоні росіян.

“Розголос працює — і доказом цьому є моє звільнення”, – переконаний він.

Нагадаємо, що до України з російського полону 28 червня вдалося повернути десятеро цивільних людей, яких незаконно утримувала Російська Федерація. Серед них – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений в окупованому Криму ще 2021 року, Наріман Джелял.

Наріман Джелял. Центр тяжіння. Історія кримськотатарського журналіста й політика, якого Росія ув’язнила на 17 років

Раніше ZMINA повідомляла про те, що засуджений окупаційним судом Криму до 15 років позбавлення волі художник та активіст з Євпаторії Богдан Зіза у листі своїй сестрі Олександрі Барковій відреагував на звільнення з російського полону першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла та ще дев’ятьох українців.

Він назвав це “неймовірною новиною” і побажав такого ж возз’єднання всім, хто досі залишається у розлуці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter