Звільненому з полону бойовиків чоловіку оголосили про підозру в катуваннях інших в’язнів

Дата: 04 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України оголосила підозру звільненому наприкінці минулого року з полону бойовиків ОРДЛО Євгенові Бражникову. Чоловіка підозрюють у катуваннях інших в’язнів. 

Про це повідомили у відомстві. 

Фрагмент сюжету пропагандистського російського каналу про Бражникова

У повідомленні СБУ не називають імені підозрюваного, однак джерела “Української правди” повідомили, що йдеться саме про Бражникова.

“Цей громадянин під час перебування в тюрмі так званого “МДБ ДНР” на території колишнього заводу “Ізоляція”, що в Донецьку, добровільно вступив до складу вказаного незаконного збройного підрозділу. Спільно з іншими учасниками НЗФ він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян – як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних сил, які утримувались у цій катівні”, – розповіли силовики. 

Під час проведення обшуку за місцем проживання чоловіка виявили та вилучили речі, предмети і документи, що підтверджують його участь у терористичній організації “ДНР” і будуть долучені до справи. Також факти катувань підтвердили й інші звільнені з полону.

Нагадаємо, що про катування полонених українців з боку Бражникова повідомив звільнений з полону журналіст Станіслав Асєєв. Він розповів, що чоловік вдавався до насильства разом з Олексієм Кусковим, якого обміняли ще раніше.

Як відомо, 29 грудня минулого року на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся обмінРосія тоді повернула 81 українця, зокрема журналіста “Радіо Свобода” Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка.

Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних, зокрема ексспецпризначенців “Беркуту” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілах на Майдані. Також Росії видали терористів, які підірвали в Харкові вибуховий пристрій у 2015 році. Цей крок спричинив неоднозначну реакцію в суспільстві. 

Згодом звільнений з полону на Донбасі луганський бізнесмен Денис Секацький розповів, що за занесення до списку обміну заплатив бойовикам так званої “ЛНР” 32 тисячі доларів. 

Досі, за даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter