Зустріч з Москальковою відбудеться в Туреччині — Дмитро Лубінець

Дата: 08 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Зустріч Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою відбудеться вже за кілька днів в Туреччині. 

Про це український Омбудсман повідомив 8 січня у своєму телеграм-каналі.

Дмитро Лубінець, Тетяна Москалькова

“Головне питання, яке будемо обговорювати — це повернення додому наших героїв та героїнь. Окремо будемо порушувати питання щодо повернення цивільних заручників, яких РФ масово затримала на тимчасово окупованих територіях і не відпускає додому”, — написав він.

Він назвав плани щодо майбутньої зустрічі “амбітними”. За його словами, невідомо, як себе буде вести російська сторона.

“Однак попередньо ми отримуємо позитивні сигнали, що вони готові це питання розглядати. Зауважу, що цивільних, згідно з Женевськими конвенціями, ми не можемо обмінювати. Цивільних громадян РФ повинна відпустити”, — наголосив він.

Про ймовірну зустріч з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив 3 січня 2023 року. Він заявив, що вона має відбутися “цього місяця”, під час неї обговорюватимуть питання звільнення цивільних.

Нагадаємо, 8 січня стало відомо, що Україна повернула з російського полону ще 50 військовослужбовців: 33 офіцери та 17 рядових і сержантів.

Додому повернулися люди, які потрапили в полон на Чорнобильській АЕС, а також оборонці Маріуполя, військові з Донецького напрямку, зокрема з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter