Євроінтеграційний пакет реформ передбачає зміни до медійного законодавства – Мінкульт

Дата: 26 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Реформи, які має впровадити Україна на шляху до вступу в Європейський Союз, передбачають зміни до медійного законодавства для приведення його у відповідність до стандартів ЄС.

Про це сказав заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко, пише Укрінформ.

Тарас Шевченко. Джерело: фейсбук-сторінка заступника міністра культури

Урядовець пояснив, що йдеться про імплементацію положень директиви Європейського парламенту та Ради Європи про аудіовізуальні медіапослуги.

“Тобто це те, що у нас називається законом про телебачення і радіомовлення… Давно маємо в планах імплементувати, а точніше – наблизити українське законодавство до правил Європейського Союзу. Тепер я впевнений, це буде зроблено”, – сказав він.

Нагадаємо, що лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі 23 червня 2022 року затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ.

Рішення було схвалене на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17 червня.

У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство. 

Єврокомісія звернула увагу на те, що Україна загалом просунулася у досягненні стабільності інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини й повагу та захист меншин.

Президент Володимир Зеленський 24 червня заявив, що очікує від Верховної Ради ухвалення євроінтеграційних законів у пріоритетному порядку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter