Зловмисники створили фейковий чат-бот у телеграмі від інтернет-видання “Детектор медіа”

Дата: 29 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Шахраї від імені українського інтернет-видання “Детектор медіа” створили фейковий чат-бот у телеграмі та почали спілкуватися з читачами. Журналісти порталу зазначають, що ДМ ніколи не створював і не планує створювати чат-боти.

Про це йдеться на сайті самого видання.

Фото: “Детектор Медіа”

Сьогодні, о 4:20, під час повітряної тривоги отримала таке повідомлення (ймовірно, від росіян) від Вашого імені. Підозрюю, це не вперше, – написала читачка видання.

Журналісти порталу закликають не використовувати будь-які боти, які начебто представляють “Детектор медіа”, а також не переходити за жодними посиланнями, що можуть надсилати зловмисники.

Вони підкреслюють, що перевіреним джерелом інформації від імені “Детектора медіа” в телеграмі є лише однойменний верифікований канал.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року в інтернеті з’явився фейковий сайт онлайн-видання “Українська правда”, за інформацією сервісу перевірки доменів whois, ресурс із доменним ім’ям pravda-ua.com зареєстрували 12 лютого 2023 року через американську компанію: він містить кілька сторінок та імітує інтерфейс і лого УП.

Також відомо, що в лютому 2023 року зловмисники отримали контроль над 12 фейсбук-сторінками видання Ukraїner. Відновити доступ редакції вдалося лише за кілька днів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter