Жителю Харківщини загрожує до трьох років в’язниці за те, що під час окупації впроваджував російську програму у школі

Дата: 18 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру чоловікові, який під час російської окупації добровільно впроваджував освітні програми РФ у школі однієї з громад в Ізюмському районі на Харківщині.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Фото Нацполіції

“В серпні 49-річний мешканець Савинської громади під час тимчасової окупації селища пішов на співпрацю з ворогами та уклав трудовий договір з незаконно створеною адміністрацією. Чоловік обійняв посаду директора однієї зі шкіл громади з метою впровадження російської мови та російської освітньої програми в навчальний процес”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за колабораційну діяльність за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, яка передбачає ув’язнення до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, або виправні роботи до двох років чи арешт до шести місяців. 

Нагадаємо, наприкінці листопада правоохоронці викрили двох освітянок запорізького регіону, які свідомо перейшли на бік російських окупантів. Зараз вони співпрацюють з окупаційною владою, а також підтримують будь-які рішення та дії Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter