На Запоріжжі правоохоронці оголосили підозри двом освітянкам

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили двох освітянок запорізького регіону, які свідомо перейшли на бік російських окупантів. Зараз вони співпрацюють з окупаційною владою, а також підтримують будь-які рішення та дії Росії. 

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області.

Так, 63-річна уродженка Якимівського району понад 15 років обіймала посаду заступника директора з навчально-виховної роботи в Якимівській гімназії. Коли росіяни захопили регіон, освітянка прийняла рішення перейти на бік окупантів та обійняла посаду директора Якимівської школи №27 і запроваджувала освітню програму РФ у цьому навчальному закладі.

Жінка активно брала участь у постановочних відеозаписах і фотозвітах для пропагандистських засобів масової інформації окупаційної влади. Зокрема, вона долучалася до зборів і мітингів під гаслами “Мы – Великая Россия” та “Я – русский! Мы – русские”.

Друга підозрювана – 49-річна колишня директорка Якимівського опорного закладу середньої освіти І–III ступенів, яка також зголосилася підтримати ідеї так званої “влади”. Жінка добровільно прийняла пропозицію очолити посаду директора російської Якимівської школи №26.

Публічні виступи з приводу “кращого життя” з росіянами вона розпочала навесні цього року. Освітянка дякувала окупаційній владі за швидко зроблений ремонт у школі, а також висловлювала подяку та надію на подальшу співпрацю голові новоствореної “адміністрації” та його заступникові. 

Крім того, жінка брала активну участь у робочих зустрічах з окупантами, на яких розвʼязувалися питання щодо впровадження у навчальний процес російської освітньої програми.

Так, зібравши достатню кількість доказових матеріалів, слідчі відділу поліції №1 Мелітопольського РУП, за погодженням з Мелітопольською окружною прокуратурою, оголосили фігуранткам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція за статтею передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, що правоохоронці продовжують системно викривати помічників окупантів, які перебувають у тимчасово захоплених регіонах України. Так, СБУ викрила очільниць так званого “департаменту освіти РФ” у Токмаці, що на Запоріжжі, які змушували місцевих вчителів вихваляти Росію у школах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter