Жителі тимчасово окупованого Мелітополя бойкотують російське телебачення 

Дата: 03 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Під час нещодавнього виступу російських пропагандистів та президента РФ Путіна на місцевому телебаченні мелітопольці продемонстрували своє презирство окупаційній владі, показуючи середній палець.

Про це повідомляє рух “Жовта стрічка” в телеграм-каналі.

Фото: Жовта стрічка

Активісти кажуть, що цей акт опору може здатися незначним, однак він посилає потужне повідомлення.

“Про те, що народ України не заляканий російською пропагандою і буде продовжувати боротьбу за свободу та демократію”, – зазначають активісти.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території – від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини.

Фото: Жовта стрічка

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури, проукраїнські активісти продовжують підпільний протест. Символом опору окупації стала жовта стрічка, яка з’являлася на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій.

У тимчасово окупованому Росією Криму вже майже тисяча людей стали активістами руху опору “Жовта стрічка”.

Фото: Жовта стрічка

Раніше активісти руху “Жовта стрічка” запустили флешмоб “Єдине серце України” до річниці початку спротиву російській окупації на тимчасово захоплених територіях. Флешмоб покликаний “підтримати тих, хто щодня чинить опір в окупованих містах, та нагадує, що Україна єдина і неподільна”.

Також у тимчасово окупованому Криму проукраїнські активісти перетворюють російську воєнну символіку – літери Z – на пісочні годинники. Їх вони зафарбовують кольорами українського прапора. А в Маріуполі члени групи спротиву маркують будинки окупантів і колаборантів символом “Ї”.  

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter