Активісти руху “Жовта стрічка” запустили флешмоб “Єдине серце України” до річниці спротиву російській окупації

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти руху “Жовта стрічка” запустили флешмоб “Єдине серце України” до річниці початку спротиву російській окупації на тимчасово захоплених територіях – 6 березня. Флешмоб покликаний “підтримати тих, хто щодня чинить опір в окупованих містах, та нагадує, що Україна єдина і неподільна”.

Про це йдеться в телеграм-каналі “Жовта стрічка”.

Фото: сайт “Жовта стрічка”

Активісти запрошують громадян долучатись до флешмобу 6 березня, надрукувавши або намалювавши половинку серця будь-якого кольору та сфотографувавшись з нею на фоні міста.

Світлини організатори зберуть у колаж.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території – від Бердянська до Енергодара, від Луганська до Нової Каховки, від Криму до Донеччини.

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури, проукраїнські активісти продовжують підпільний протест. Символом опору окупації стала жовта стрічка, яка з’являлася на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій.

У тимчасово окупованому Росією Криму вже майже тисяча людей стали активістами руху опору “Жовта стрічка”.

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter