В окупованому Криму активісти перетворюють російські Z на пісочні годинники

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму проукраїнські активісти перетворюють російську воєнну символіку – літери Z – на пісочні годинники. Їх вони зафарбовують кольорами українського прапора. 

Безстрокову акцію “Наближається час свободи” запустив кримський осередок руху спротиву “Жовта стрічка”. 

Севастополь. Фото: “Жовта стрічка”

Активісти перемальовують Z, які росіяни залишають на вулицях тимчасово окупованих міст та сіл, на синьо-жовті пісочні годинники. 

Синьо-жовті пісочні годинники, які почали з’являтися на півострові, – це наше попередження окупантам, що часу на те, щоб покинути українські території, в них залишилося небагато“, – розповів куратор “Жовтої стрічки”.

“Жовта стрічка” закликає українців на всіх на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України доєднуватися до акції, яка розпочалася 26 лютого – у День спротиву окупації Криму.

Сімферополь. Фото: “Жовта стрічка”

За кілька днів пісочні годинники вже зафіксували в Ялті, Сімферополі, Севастополі, Саках та інші населених пунктах півострова. 

За дев’ять років окупації Росія робила все, щоб знищити в Криму український спротив, ув’язнюючи та викрадаючи тих, хто лишився вірним своїй державі. Але попри все спротив на півострові лише міцнішає” – каже Таміла Ташева, постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, 26 лютого щороку Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Ця дата присвячена найбільшому мітингу спротиву під стінами Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Як пояснив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, 26 лютого Москва хотіла за допомогою позачергового засідання кримського парламенту створити “гламурну картинку, що, мовляв, кримчани просяться до Росії”.

Саме цього дня Росії не вдалося реалізувати “мирний сценарій” приєднання півострова через голосування парламенту, і вранці наступного дня вона розгорнула військову операцію, захопивши будівлю парламенту Автономної Республіки Крим. 

Як відомо, до Дня спротиву окупації Криму в Києві відбувся спецпоказ документального фільму “Крим. Як це було” – про українських військових, які першими зіткнулися з тактикою гібридної війни і попри все залишилися вірними присязі та Україні. Фільм можна переглянути в ютубі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter