Мешканець Одещини, який передавав окупантам інформацію про переміщення ЗСУ та військової техніки, отримав 8 років за ґратами

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Жителя Одеської області, який передавав бойовикам незаконного угруповання “ЛНР” інформацію про кількість та переміщення військової техніки ЗСУ, про блокпости та прикордонні загони, засудили до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Джерело: pm.od.court.gov.ua

Чоловіка затримали 17 березня, а до суду справу передали 4 травня. Свою провину він визнав у повному обсязі, заявив про каяття та сприяв розкриттю злочину.

У вироку Приморського районного суду Одеси йдеться про те, що обвинувачений передав бойовикам інформацію про танки, військові вантажівки та реактивні системи залпового вогню.

Його “куратора”, бойовика з так званої “ЛНР” на прізвище Коваль, цікавило розташування блокпостів на Одещині, зокрема в районі Затоки.

Саме в тому районі розташований міст через Білгород-Дністровський лиман, по якому російські війська завдали вже сім ракетних ударів.

Віктор К., діючи умисно, отримав інформацію про розташування блокпоста підрозділів ЗСУ та ТРО на території Одеського та Біляївського районів про що повідомив Ковалю, у тому числі про чисельність особового складу“, – зазначив суддя Приморського районного суду Одеси Ігор Іванов.

Зловмисник на прохання “куратора” також шукав мешканців Одеської області, які підтримували військове вторгнення Росії в Україну та пропонував їм також співпрацювати з окупантами.

Інформацію про терористів він передавав через месенджер у телеграмі голосовими повідомленнями.

Також чоловіка визнали винним у придбанні та незаконному зберіганні гладкоствольної вогнепальної зброї та вибухової речовини типу гексоген.

Нагадаємо, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 42-річного жителя села Перемога Броварського району на Київщині, який під час захоплення населеного пункту розповів російським окупантам, хто з його односельців входить до місцевої тероборони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter