Мешканцю Київщини загрожує довічне ув’язнення за передання інформації про учасників загону тероборони військовим РФ

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 42-річного жителя села Перемога Броварського району на Київщині, який під час захоплення населеного пункту розповів російським окупантам, хто з його односельців входить до місцевої тероборони.
 
Про це повідомили в Головному управлінні СБУ в Києві та Київській області.
 

Встановлено, що обвинувачуваний на початку збройної агресії Росії проти України разом з іншими мешканцями села брав участь у створенні формування самооборони територіальної громади та володів інформацією про особовий склад, алгоритм дій і плани загону.

“Коли ж ворожі війська захопили населений пункт, чоловік добровільно розпочав співпрацю з окупантами. Зрадник не тільки допомагав зайдам орієнтуватися на місцевості, а й виказав командира та інших односельчан, які входили до територіальної оборони. Патріотів за його вказівкою полонили й утримували під вартою, погрожуючи вбивством”, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, до щонайменше п’ятьох полонених застосували тортури. Зокрема, їх зі зв’язаними за спиною руками та надягнутими на обличчя шапками ставили до стіни та стріляли під ноги, імітуючи розстріл.

Нині досудове розслідування в кримінальному провадженні за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу (за фактом державної зради, діяння, умисно вчиненого громадянином України в умовах воєнного стану щодо надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) завершено.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Зраднику загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, додали в СБУ.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Києва, що створив понад 20 проросійських онлайн-медіа, через які поширювали пропаганду та виправдовували військове вторгнення РФ в Україну.

Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter