Киянину, який створив понад 20 онлайн-медіа для виправдання нападу РФ, загрожує до п’яти років в’язниці

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Києва, який створив понад 20 проросійських онлайн-медіа, через які поширювали пропаганду та виправдовували військове вторгнення РФ в Україну.
 
Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.
 
Фото: Київська обласна прокуратура

Кураторами чоловіка були представники спецслужб із Росії. За даними СБУ, у створених проросійських медіа регулярно виправдовували збройну агресію РФ. Також ці ЗМІ поширювали завідомо неправдиву інформацію про Збройні сили України й дискредитували українських захисників.

Дехтяренко зазначив, що загальна аудиторія цих ресурсів налічувала понад 2,2 мільйона унікальних користувачів на місяць.

Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру у виготовленні та поширенні матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія Росії проти України (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). 

За цією статтею передбачене ув’язнення до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Водночас Київська обласна прокуратура повідомляє, що затриманий – мешканець Київщини.

За даними слідства, він створив та здійснював адміністрування майже 20 інтернет-ресурсів, на яких велася пропаганда на користь країни-агресора. За свою роботу чоловік отримував оплату з території РФ, зокрема з використанням підсанкційних платіжних систем.

За результатами проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш-носії, мобільні пристрої, документи, що свідчать про його протиправну діяльність тощо.

Нагадаємо, Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про заборону трансляції останніх 80 російських телеканалів, які ще можна було дивитися на території країни. Рішення набуде чинності 9 червня і діятиме доти, доки РФ не припинить війну проти України й не поверне окупований Крим.

Фото обкладинки: Київська обласна прокуратура

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter