Журналіста і воїна Олега Шемчука, який зник безвісти під Бахмутом у 2022 році, визнали загиблим

Дата: 05 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Запорізького журналіста-розслідувача Олега Шемчука, який зник безвісти у вересні 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута, визнали загиблим.

Про це повідомили рідним бійця, пише Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Запорізькій області. 

Олег Шемчук. Фото з фейсбуку

Інформацію про це з посиланням на рідних Олега повідомили його викладачі з Національного університету “Запорізька політехніка”. Цю інформацію представниці ІМІ також підтвердила викладачка університету Наталія Островська.

“Весь цей час рідні намагалися його знайти. Втім, 3 квітня 2024 року рідним повідомили про те, що Олега визнано загиблим”, – пише ІМІ. 

Журналіст і військовослужбовець Олег Шемчук служив кулеметником 1 стрілецького батальйону військової частини, яка восени 2022 року протистояла росіянам біля Бахмута.

До широкомасштабного вторгнення Росії в Україну він працював у проєкті “Наші Гроші. Запоріжжя”, співпрацював з громадською організацією “Запорізький центр розслідувань” та з розслідувальним медіа “Запорізький проєкт розслідувань”.

Також Олег був письменником-початківцем — у листопаді 2021 року він випустив свою першу книгу “7 днів на білому світі”.

Прощання з журналістом відбулось 4 квітня в Запоріжжі.

Нагадаємо, за даними Моніторингу російських злочинів проти журналістів та медіа, який здійснює Інститут масової інформації, за час російсько-української війни з 2014-го до 2023 року в Україні загинули 75 медійників, Олег Шемчук став 76-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Раніше ZMINA повідомляла, що минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter