Журналіст NBC похвалився протизаконною поїздкою до окупованого Криму

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Американський телеканал NBC у вівторок оприлюднив репортаж із тимчасово окупованого Росією Криму, де прямо вказується, що журналісти потрапили на півострів з порушенням українського законодавства – через Кримський міст.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Знімальна група NBC News приїхала до Криму потягом з Москви через незаконно споруджений керченський міст,

“Керченський міст, який підірвали минулої осені, став стратегічним і символічним ударом по Володимиру Путіну. Зараз він повністю відновлений, але, ймовірно, знову стане мішенню, якщо бойові дії дійдуть до півострова”, – йдеться в тексті на сайті каналу.

У репортажі також наводяться заяви президента України Володимира Зеленського про наміри деокупувати Крим та заклики ООН до РФ повернутися до “міжнародно визнаних кордонів”.

Автори сюжету NBC стверджують, що більшість їхніх співрозмовників у Криму називають його територією Росії. Хоча канал згадує про придушення свободи слова на півострові та стверджує, що і до тимчасової окупації 2014 року населення там було “більш промосковським, ніж на решті території України”.

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй  фейсбук-сторінці повідомив, що в Україні перевіряють обставини в’їзду знімальної групи американського телеканалу NBC до тимчасово окупованого Криму.

Він нагадав, що відвідання тимчасово окупованого Криму з території Росії є порушенням законодавства України, за що передбачено відповідальність, зокрема іноземцям за такі дії також передбачено заборону в’їзду.

“Компетентні органи України нині встановлюють обставини незаконного відвідання журналістом NBC території Криму. За підсумками перевірки буде ухвалене рішення щодо подальших кроків”, – додав він.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованому Криму проукраїнські активісти перетворюють російську воєнну символіку – літери Z – на пісочні годинники. Їх вони зафарбовують кольорами українського прапора. 

“Жовта стрічка” закликає українців на всіх на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України доєднуватися до акції, яка розпочалася 26 лютого – у День спротиву окупації Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter