Жінка, яка втратила внаслідок обстрілу Вінниці доньку, не позиватиметься проти фіксера італійського телеканалу Антона Кудінова

Дата: 20 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Постраждала внаслідок ракетного удару по Вінниці та мама загиблої чотирирічної Лізи Ірина Дмитрієва не позиватиметься проти фіксера Антона Кудінова, який опублікував відеозапис із палати інтенсивної терапії з уривками її інтерв’ю. 

Про це повідомляє “Детектор медіа”. 

Фото: Детектор медіа

Дружина брата Ірини Вікторія Дмитришина раніше казала, що родина позиватиметься проти Кудінова, бо той без дозволу потрапив до палати разом зі знімальною групою телеканалу RAI News 24 та записав інтерв’ю пораненої жінки. 

Однак після приходу до тями самої Ірини родина змінила думку. 

Іринка попросила, щоб наша сім’я не втручалася, не розбиралась і взагалі залишила в спокої цього чоловіка. Вона не хоче цих розборок, і ми це розуміємо і приймаємо. Тому на прохання Іри ніякого позову до суду від родини не буде. Сподіваюся, що хтось таки знайде відповіді на ці запитання”, – каже родичка потерпілої.

Фіксер італійської громадської телекомпанії RAI News 24 Кудінов опублікував на своїй приватній фейсбук-сторінці низку відеороликів з Дмитрієвою 16 липня, через два дні після того, як росіяни обстріляли Вінницю. 

Чоловік зазнав різкої критики з боку журналістської спільноти, зокрема за нехтування принципами професійної етики, які не дозволяють користатися шоковим станом потерпілих. Також його дії могли травмувати матір загиблої дівчинки, заявляли опоненти фіксера, адже на одному з роликів жінка в сльозах дивиться відео зі своєю ще живою донькою.

Через численні скарги перший допис Кудінова видалив фейсбук, однак він опублікував ці матеріали знову.

Незалежна медійна рада звернулася до італійської редакції з листом, де просить провести глибокий аналіз ситуації, виробити правила і надати рекомендації журналістам, що висвітлюють війну, щоб унеможливити ситуації, які можуть завдати серйозної шкоди їхній репутації. Засудила дії телеканалу й Комісія з журналістської етики. 

Водночас Європейська федерація журналістів не побачила проблем із сюжетом італійського каналу, відзнятим у Вінниці.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу росіянами Вінниці 14 липня загинули 25 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter