Зеленський попросив Червоний Хрест допомогти отримати в бойовиків списки на обмін

Дата: 03 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський попросив Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти з отриманням списків від представників ОРДЛО для пришвидшення обміну за формулою “всіх на всіх”.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Зеленський зустрівся з президентом МКЧХ Петером Маурером. Вони обговорили необхідність для представників Червоного Хреста дістатися до полонених на тимчасово окупованих територіях, щоб ідентифікувати їх. За словами Маурерома, питання списків заручників одне з пріоритетних у роботі його організації. 

Президенти також обговорили процес розмінування на Донбасі. Маурером наголосив, що Україна – одна з найбільш замінованих територій світу, а тому це матиме вплив на багато років уперед.

Нагадаємо, останній обмін утримуваними особами на Донбасі відбувся 16 квітня. Офіс президента повідомив, що з полону звільнили 20 українців. У контрольованих Росією незаконних формуваннях Донеччини та Луганщини заявили, що українська сторона передала 14 осіб.

У червні родичі політв’язнів пікетували Офіс президента. Вони нарікали, що попри обіцянку Володимира Зеленського обміну у форматі “всіх на всіх” не відбувається і ніхто з відомства не повідомляє рідних про перемовини з Росією.  

За даними Служби безпеки України, станом на 30 квітня бойовики незаконно утримували на Донбасі 214 людей. Раніше ZMINA розповідала про деяких з в’язнів, зокрема Сергія Куріса – донеччанина, якого звинуватили в тероризмі через книжку про АТО, або Марину Юрчак, яку за повідомлення про обстріли у твіттері бойовики посадили до в’язниці на 15 років. 

Три роки тримають в ув’язненні бойовики й донеччанку Наталю Зеленіну. Жінку затримали на КПВВ “Оленівка” з пігулками замісної терапії, які вона легально отримала в наркодиспансері, та звинуватили в розповсюдженні наркотиків. Місцевий суд відправив жінку на 11 років до колонії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter