Зеленський підписав закон про компенсацію видатків на оренду книгарням, що продають книжки українською мовою

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський 7 липня підписав закон, згідно з яким книгарням, що продають книжки українською мовою, компенсуватимуть видатки на оренду.

На найшвидшому ухваленні документа наполягали діячі культури та громадська спілка “Коаліція Реанімаційний пакет реформ”, пише “Детектор медіа”.

Джерело: pixabay.com

Проєкт закону №6287 Верховна Рада (ВР) ухвалила ще 19 червня. Він передбачає, що держава з 2023 року компенсує видатки на оренду книгарням, які продають книжки українською мовою. А кожна новонароджена дитина і кожна дитина, якій виповниться 14 років, отримає сертифікат на купівлю українських книжок.

Також очільник держави підписав законопроєкт №7273-д, що передбачає заборону публічного виконання фонограм авторів і виконавців — громадян Росії, підтримку національного музичного продукту, збільшення частки української мови в радіоефірі, стимулювання трансляції україномовних дитячих та освітніх телепрограм.

Водночас ухвалений Верховною Радою законопроєкт №7459, що забороняє імпорт книг з Росії та Білорусі, видання творів російських авторів — громадян РФ, сприяє перекладам творів світової літератури українською, досі не підписаний.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські військові цілеспрямовано нищать усю літературу українською мовою в тимчасово окупованих населених пунктах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter