Зеленський: Медичну інформаційну систему у військових частинах мають розгорнути вже до кінця року

Дата: 27 Липня 2024
A+ A- Підписатися

До кінця поточного року Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом мають розгорнути медичну інформаційну систему у війську.

Про це розповів президент Володимир Зеленський під час виступу на першому Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Anastasia Vlasova/The Observer

Медична інформаційна система – це програмне забезпечення, головним завданням якого є управління і організація інформації медзакладів. Види таких систем бувають різні. МІС, між іншим, допомагає не лише налагодити роботу реєстратури, спростити певні процеси, але й дозволяє проводити аналіз проведеної роботи. 

За словами Зеленського, нині перед військовою медициною в Україні стоїть багато завдань.

“Мова, зокрема, про ефективне використання ресурсів, постачання аптечок і турнікетів відповідної якості, постачання мобільних госпіталів. (Потрібно) бути уважнішими до поранених, до тих, хто повернувся з російського пекла, – мова про механізми реінтеграції визволених з полону бійців, створення центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців”, – наголосив він. 

Зеленський додав, що система реабілітації має включати й ментальне відновлення військових.

Нагадаємо, що в Україні вже нараховують 1,2 мільйона ветеранів. Більшість опитаних українців має близьких на фронті, а ще понад 40% не відкидають, що самі стануть ветеранами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter