Затримали голову ВЛК з центру комплектування на Закарпатті, де хлопець намагався накласти на себе руки

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Закарпатті про підозри в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон повідомили голові ВЛК з Хуста, медсестрі тамтешньої лікарні та місцевому мешканцю.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Підозрювані, як кажуть слідчі, діяли в складі організованої групи.

“Вони за гроші зобов’язувалися виготовити завідомо неправдиві офіційні медичні документи, на підставі яких військовозобов’язаних мали визнати непридатним до служби у армії та виключити з військового обліку. Таким чином вони б змогли безперешкодно виїхати за межі країни під час війни”, – кажуть правоохоронці. 

Нині підозрювані перебувають під вартою.

ТЦК у Хусті став відомий цього року, коли там намагався вкоротити собі віку у вбиральні Євгеній Хабаров. Керівництво центру переконувало, що хлопець хотів вчинити самогубство через вживання наркотиків, а не через тиск, про який говорили його рідні.

Висновок про нібито вживання наркотиків констатували лікарі тамтешньої ВЛК.

Хлопець після спроби самогубства в ТЦК в Хусті. Скриншот відео

Попри заяви адміністрації ТЦК та СП у Хусті поліція відкрила щодо цього випадку кримінальне провадження за статтею про доведення до самогубства. 

Нагадаємо, що загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року. Її, як і режим воєнного стану, періодично продовжують на 90 днів. За цей час у медіа з’явилося чимало новин про порушення прав військовозобов’язаних, наприклад про силові затримання, побиття та навіть смерті

Аналіз українських медіа показує, що спроби об’єктивно висвітлити тему мобілізації часто наражаються на закиди в підігруванні ворогу, тож журналісти обмежуються ретрансляцією офіційних повідомлень. Це так само створює простір для чуток та фейків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter