Засідання в справі Ноздровської перенесли через повідомлення про замінування суду

Дата: 17 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Сьогоднішнє засідання в справі про вбивство громадської активістки Ірини Ноздровської через повідомлення про замінування Шевченківського суду Києва перенесли на 22 липня.

Як повідомляє кореспондентка видання ZMINA, на момент запланованого початку засідання всіх відвідувачів суду евакуювали.

Пізніше вибухотехніки повідомили, що нічого не виявили.

Наступне засідання в цій справі заплановано на 22 липня.

Нагадаємо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув’язнення. Пізніше, у листопаді 2019 року, його звільнили від відбування покарання. Ухвала набрала законної сили 29 січня 2020 року, після оскарження прокурора.

Тіло самої Ірини 1 січня 2018 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою в її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці. Але його захист стверджує, що Юрія Россошанського змусили зізнатись у злочині, якого він не скоював, пообіцявши натомість допомогти його синові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter