Запрацювали усі КПВВ з Кримом

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

З 14 червня повністю відновився пропуск у всіх контрольних пунктах в’їзду та виїзду (КПВВ) на межі з тимчасово окупованим Кримом. 

Про це інформує Державна прикордонна служба України (ДПСУ). 

Як зауважують прикордонники, протягом 14 червня жодних черг чи затримок на КПВВ не було.

У перший день відновлення роботи КПВВ на окуповану територію України пропустили 54 особи. Повідомляється, що окупанти відмовили в пропуску 12 людям, мотивуючи відсутністю достатніх підстав.

З окупованого Криму пропущено 108 осіб. Усі вони будуть проходити самоізоляцію за допомогою додатка “Дій вдома”.

ДПСУ наголошує, що урядова постанова № 480 внесла зміни в документи, що регламентують порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Згідно з цими змінами, під час карантину прикордонники відмовляють у виїзді з тимчасово окупованої території України особам, які не надали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома”.

Нагадаємо, відновити роботу всіх контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адміністративній межі з Кримом уряд вирішив 12 червня. 

Раніше Кабінет Міністрів дозволив дітям, які прямують на підконтрольну територію для участі в ЗНО не проходити обсервації. Аналогічні послаблення поширюються і на одну особу, що супроводжує абітурієнта. Всі вони за наявності відповідних документів матимуть можливість перетнути лінію розмежування.

Напередодні низка українських громадських організацій запропонувала уряду детальні рекомендації, які стосуються спрощення перетину КПВВ з окупованими територіями, надання адміністративних і соціальних послуг мешканцям Криму і Донбасу, а також вступу до українських вишів дітей з окупованих територій. Документ підготували Центр прав людини ZMINAОфіс з розробки гуманітарної політики“Донбас SOS”“Крим SOS”, благодійний фонд “Право на захист”“Восток SOS” та Кримська правозахисна група. За словами Інни Голованчук, ці рекомендації збігаються з баченням міністерства.

Як відомо, 1 червня координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані розкритикувала умови перетину лінії розмежування на Сході України. Лубрані наполягає, що запровадження зрозумілих та чітко визначених критеріїв важливе для тих, у кого є законні підстави для перетину лінії розмежування.

Раніше ZMINA повідомляла про результати соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, відповідно до яких 43 % українців вважають, що необхідно пропускати мешканців непідконтрольних українському уряду територій на підконтрольну для лікування коронавірусної хвороби. Ще 20% вважають, що робити це треба в деяких критичних випадках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter