Законопроєкт про “пропаганду гомосексуалізму” підбурює до ненависті щодо ЛГБТ – Денісова

Дата: 27 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Законопроєкт №3917 щодо “заборони пропаганди гомосексуалізму” і Коректний термін – гомосексуальність не відповідає конституційним нормам, спрямований на дискримінацію та порушує права ЛГБТ на повагу до честі й гідності. Таким є висновок Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової. 

Про це повідомляють на сторінці Офісу Омбудсмана у фейсбуку. 

“Сексуальна орієнтація та ґендерна ідентичність (СОҐІ) не можуть бути підставами для обмеження прав і свобод людини на законодавчому рівні. Подібні ініціативи народних обранців підбурюють інших громадян до нетерпимості та ненависті до ЛГБТІ-людей, а також ще більше укорінюють стигматизацію та дискримінацію за ознакою СОҐІ в українському суспільстві”, – йдеться у повідомленні. 

Окрім того, додають в Офісі Омбудсмана, законопроєкт суперечить міжнародним зобов’язанням України у сфері забезпечення рівності прав та свобод, а також боротьби з ксенофобією та нетерпимістю, що “на сьогодні є одним із пріоритетних завдань реалізації європейського вектора розвитку нашої країни”.

У публікації також зазначають, що Уповноважена надіслала звернення до керівництва Комітету з питань правоохоронної діяльності з проханням врахувати її позицію під час опрацювання законопроєкту. 

Нагадаємо, що 22 липня у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону “щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансґендеризму“ і Коректні терміни – гомосексуальність та трансґендерність, який передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. На переконання правозахисників, ініціатива має  “абсолютно нульові” шанси на ухвалення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter