“Захисники незалежності”: у Києві відкрилася фотовиставка про сучасне українське військо

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На залізничному вокзалі “Південний” у Києві розпочала роботу фотовиставка “Захисники незалежності”, на якій представлені понад 100 робіт провідних фотографів України. У них відображається становлення сучасного українського війська та захист держави в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомив СтратКом ЗСУ.

Фото: Олександр Михед

Зокрема, представлені роботи таких провідних українських фотографів та фотографок як Андрій Дубчак, Микита Завілінський, Сергій Коровайний, Юлія Кочетова, Валентин Кузан, Костянтин і Влада Ліберови, Євген Малолєтка, Сергій Михальчук, Михайло Палінчак, Вʼячеслав Ратинський, Юрій Стефаняк, Олександр Ткачук, Олексій Фурман та Мстислав Чернов.

Серед ключових тем виставки – перші дні повномасштабного вторгнення, формування нових підрозділів ЗСУ, розвиток тактичної медицини, аеророзвідка і застосування БПЛА. Також представлені роботи, що висвітлюють міжнародне співробітництво та зброю від партнерів, а ще – фото про допомогу військових цивільному населенню.

Фото: СтратКом ЗСУ

“Близько 90% виставки – це документальна фотографія. Виключення – серія робіт Сергія Михальчука “Захисники Незалежності”, створена спеціально для інформаційної кампанії. З початку збройної агресії проти України фотографи-документалісти з ризиком для власного здоров’я та життя фіксують зміни в нашому суспільстві, аби розповісти правду про війну і продемонструвати світові звитяги українських воїнів”, – розповіли в СтратКомі ЗСУ.

Фото: СтратКом ЗСУ

Світлини можна встигнути побачити до 28 серпня. 

Сьогодні о 19:00 також відкривається фотовиставка “Деокупація і відновлення”, де представлять світлини, зняті під час поїздок волонтерської команди Ukraїner звільненими населеними пунктами Слобожанщини, Сіверщини, Полісся і Причорномор’я в травні–листопаді 2022 року.

Автори світлин – Вікторія Якименко, Юрій Стефаняк, Антон Балан, Карина Пілюгіна, Софія Соляр і Христина Кулаковська.

Виставка діятиме в локації Peremoga (вул. Ярославів вал, 15, 5-й поверх) до середини вересня 2023 року. 

Нагадаємо, що Європейська рада, Єврокомісія та Європарламент у Брюсселі підсвітили свої будівлі синьо-жовтими кольорами з нагоди Дня Незалежності України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter