Захисник Маріуполя Дмитро Козацький отримав премію у паризькому конкурсі за фотоальбом з “Азовсталі”

Дата: 11 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Фотограф і захисник Маріуполя Дмитро Козацький (Орест), який нині перебуває у полоні “ДНР”, отримав перший приз в категорії “преса/війна” престижного паризького фотоконкурсу – The Prix de la Photographie.

Про це повідомляють на офіційному сайті фотопремії.

Фото: Дмитро Козацький

У загальній категорії Press (“преса”) легендарна серія болючих фотографій з “Азовсталі” під назвою The Light will win (“Світло переможе”) авторства Козацького посіла 2-ге місце.

Фото: Дмитро Козацький

Раніше, у червні 2022, фотограф “Азова” Дмитро Козацький отримав спеціальну нагороду польського конкурсу Grand Press Photo 2022; переможцем премії став Войцех Ґжендзінський, який працює для The Washington Post.

Нагадаємо, 20 травня, перед тим як потрапити в полон, Козацький виклав свої фото в публічний доступ, дозволивши надсилати їх на конкурси. Він також оприлюднив відео про останній день українських військових на “Азовсталі”.

“Поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії й фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі”, – написав Дмитро Козацький.

З травня від Козацького не було звісток кілька місяців. Але у серпні після теракту в Оленівці йому вдалось зателефонувати рідним. Як розповіла його сестра Дар’я Юрченко, Дмитро сказав, що здоровий, що зараз перебуває в Донецьку. Коли говорив, поруч був “слідчий”, уточнила Дар’я.

Дмитру Козацькому 26 років, народився в Житомирській області. 2014-го у 18-річному віці покинув навчання в одному з польських вишів і поїхав на Майдан. Після Революції гідності вирушив захищати країну. З 2015-го служить у Маріуполі. У 2017 році вступив до полку “Азов”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter