Фотограф полку “Азов” Дмитро Козацький, який перебуває в полоні росіян, отримав спеціальну нагороду Grand Press Photo

Дата: 03 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Фотограф “Азова” Дмитро Козацький (Орест) отримав спеціальну нагороду польського конкурсу Grand Press Photo 2022; переможцем премії став Войцех Ґжендзінський, який працює для The Washington Post.

Про це йдеться на сайті grandpressphoto.pl.

Фото: Дмитро Козацький

На фотографії переможця конкурсу зображена українка Ірина Манюкіна, яка грає на піаніно у своєму будинку, щойно розбомбленому росіянами.

Ірина Манюкіна грає на піаніно у своєму пошкодженому будинку. 5 березня 2022 року, Біла Церква. Фото: Войцех Ґжедзінський / The Washington Post

Усього цього року журі відібрали до фіналу 48 фотографій, 11 репортажів та 5 документальних проєктів від 63 авторів.

Найзворушливішим моментом гала-концерту стало нагородження Grand Press пресофіцера полку “Азов” Дмитра Козацького — автора фотографій зі сховищ “Азовсталі”.

Президентка Grand Press Foundation Вероніка Міровська під час церемонії нагородження сказала: “Ми віримо, що цей диплом Дмитро отримає особисто від нас під час конкурсу наступного року. Чекаємо його живим і здоровим”.

Раніше ZMINA писала про те, що захисник Маріуполя, фотограф полку “Азов” Дмитро Козацький виклав у мережу світлини, зроблені на заводі “Азовсталь”, та закликав відправляти їх на журналістські премії і фотоконкурси, поки він буде в полоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter