Захист прав ЛГБТ сприяє економічному розвитку – Елтон Джон

Дата: 14 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Багато хто змушений приховувати свою приналежність до ЛГБТ-спільноти, оскільки боїться постраждати фізично або втратити роботу.

Про це сказав відомий британський співак Елтон Джон у своїй промові на форумі Ялтинської Європейської стратегії (YES) в Києві.

Він зазначив, що багато хто змушений приховувати свою приналежність до ЛГБТ-спільноти, оскільки боїться втратити роботу чи приязне ставлення з боку родини та друзів, а також постраждати фізично через дії влади або інших громадян. Бути геєм – це злочин у 78 країнах світу. У деяких за це можуть катувати чи навіть стратити.

Співак також згадав про напад на учасників Маршу рівності, що відбувся у Києві влітку. Він зазначив, що акція тривала 10 хвилин, а бійка – годину, і постраждали від нападу ті, хто вийшов, скориставшись своїм правом на публічне зібрання, та з метою відзначити свою самобутність.

У громад і держав також бувають критичні моменти, коли вони обирають свободу замість репресій, демократію замість тоталітарного режиму, прийняття когось чи чогось замість ненависті. Сьогодні на порядку денному ще більш критичні питання. Як Україна ставиться до інакомислення? Як це позначиться на її виборі політичних партнерів та друзів у найближчі роки? Якими етичними та моральними орієнтирами вона керуватиметься? Я вважаю, що ваша позиція стосовно прав людини стане також визначальною характеристикою нової України, а повага та гідне ставлення до ваших ЛГБТ-співгромадян – найкращим тестом на дотримання таких прав“, – сказав він.

Крім того, сер Елтон Джон, звертаючись до бізнесменів, наголосив, що всебічні, неоднорідні суспільства є більш сприятливими для бізнесу та економічного зростання, а закони, які захищають права людини, сприяють розмаїттю, завдяки ним роботодавці можуть найняти на роботу найкращих і найрозумніших, а працівники почуватимуться комфортно на робочому місці та знатимуть, що їх цінують.

“За даними Агентства США з міжнародного розвитку, країни з перехідною економікою, які захищають права членів ЛГБТ-громади, мають більший показник ВВП на душу населення навіть після врахування інших факторів, які впливають на об’єм виробництва у країні“, – зазначив співак.

Також він наголосив, що сприйняття людей незалежно від віку, раси, статі, етнічної приналежності та сексуальної орієнтації сьогодні є мірилом відкритого, толерантного і демократичного суспільства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter