Заарештованого після обшуків у Криму Абдуллу Ібрагімова випустили з ізолятора

Дата: 26 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Затриманий після обшуків у Євпаторії 22 липня Абдулла Ібрагімов вийшов з ізолятора тимчасового утримання.

Про це повідомили активісти “Кримської солідарності”. 

Фото: Кримська солідарність

Офіційно Ібрагімова арештували за статтею “Пропаганда, публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки, схожих з нацистською атрибутикою чи символікою до ступеня змішування, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганду чи публічну демонстрацію яких заборонено федеральними законами”. 

Причиною арешту стало зображення символіки забороненої в РФ партії “Хізб ут-Тахрір”, опубліковане на сторінці чоловіка в соціальній мережі “ВКонтакте” у 2013 році. Суд відправив його на три дні до ізолятора попри те, що захист Ібрагімова наполягав на тому, що на момент розміщення фото той перебував в Україні, де організацію не заборонено.

Зустріти чоловіка з ізолятора прийшли рідні та небайдужі люди. 

 

“Це демонстративний тиск. Вони показують, що вони нічим не гребують. Публікація “ВКонтакте” була всього лише приводом. Це тиск на мене як на особистість, за мою громадянську позицію, за мою незгоду з репресіями щодо мого народу. Тобто намагаються зробити так, щоб я замовк. Але, Іншааллах, цього не буде”, – прокоментував Ібрагімов ситуацію з арештом після звільнення.

Нагадаємо, вранці 22 липня російські силовики розпочали обшук у будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи. Пізніше до будинку Алі Ібрагімова під’їхала швидка допомога. Російські силові відомства обшук не коментували публічно. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя почала кримінальне провадження за фактом цього обшуку російських силовиків.

Омбудсман Людмила Денісова на своїй фейсбук-сторінці закликала міжнародну спільноту відреагувати на дії російських силовиків у Євпаторії.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав цей обшук “особливою формою залякування кримських татар” та “нехтуванням елементарними правами людини”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter