В окупованому Криму російські силовики обшукали будинок кримських татар

Дата: 22 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Євпаторії російські силовики проводять “слідчі дії” в помешканні кримських татар.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на громадське об’єднання “Кримська солідарність“.

Обшук російських силовиків у будинку кримських татар

За їхньою інформацією, обшук відбувається в будинку 57-річного Алі Ібрагімова і його 27-річного сина Мустафи Ібрагімова. У будинку проживає дев’ять людей, четверо з них – неповнолітні діти.

За словами сусідів, під час обшуку дружина власника помешкання Гульвіра Ібрагімова звернулася по допомогу і попросила тих, хто прийшов, викликати швидку.

Мустафу Ібрагімова силовики відвезли до магазину, який належить сім’ї, там теж проводяться слідчі дії.

Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила, що розпочала кримінальне провадження за фактом обшуку російських силовиків у будинку Алі Ібрагімова та Мустафи Ібрагімова в окупованій Євпаторії.

Продовжуючи політику держави-окупанта, що спрямована на переслідування, репресії та утиски на території півострова, сьогодні окупаційні “правоохоронці” проводять незаконні обшуки у будинку кримських татар у м. Євпаторія. За вказаним фактом органи правопорядку автономії розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла). Крім того, у разі встановлення інформації щодо незаконних затримань, діям “силовиків” буде надана відповідна правова оцінка“, – мовиться у повідомленні.

 

Російські силові відомства ситуацію публічно не коментують. 

Нагадаємо, згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 105 людей. 76 із цього списку – кримські татари.

ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідають їхні історії. 

 

Фоторафія обкладинки: “Кримська солідарність”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter