За вживання наркотиків на вулиці у Франції штрафуватимуть на місці на 200 євро

Дата: 27 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Франції поліцейські зможуть на місці виписувати штрафи за вживання наркотиків. 

Про це повідомляє BBC.

За словами прем’єр-міністра країни Жана Кастекса, запровадження нової системи штрафів  пов’язане зі зростаючою кількістю випадків насильства, пов’язаного із обігом наркотиків, зокрема, у Ніцці. Відтепер поліція зможе на місці виписувати порушникам штрафи в 200 євро. Якщо встигнути сплатити штраф за 15 днів, суму знизять до 150 євро, однак якщо не сплатити суму у визначений термін, штраф зросте до 450 євро.

У Франції вже діють закони, що передбачають ув’язнення на термін до одного року і штраф в розмірі до 3750 євро за вживання заборонених наркотиків, але документи, прийняті ще в 1970 році, рідко призводять до тюремного ув’язнення, адже судді, які розглядують справи, обирають альтернативні види покарань. 

Нову систему штрафів тестуватимуть спочатку у п’яти містах: Ренн, Марсель, Лілль, Кретен і Буассі-Сен-Леже. Однак з вересня поточного року система запрацює в усій країні.

Нагадаємо, що на початку цього року в українському Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. Відомо, що кожен дев’ятий засуджений українець відбуває покарання саме за зберігання наркотиків. 

Уже не перший рік в Україні активно виступають за легалізацію канабісу, що досі входить до переліку наркотичних засобів, заборонених для використання навіть у медичних і дослідницьких цілях.

Аргументи українців за використання канабіс у медичних цілях,  ZMINA,  зокрема, публікувала у репортажі з “Конопляного маршу”.

Минулого року низка країн у світі легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу сприяв 12-річний хлопець на ім’я Біллі, а в Канаді посадовці в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.

Минулого року суд в Україні вперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter