За вивіз сортованого сміття українці платитимуть менше

Дата: 18 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів вивів спеціальну формулу розрахунку тарифу на поводження з побутовими відходами.

Про це повідомили на сайті уряду. 

Розраховуватимуть тариф за вивіз відходів тепер відповідно до змін, які внесли урядовці до порядку. Люди платитимуть за поводження з побутовими відходами за фактичними об’ємами, які потраплять на перероблення або захоронення. У такий спосіб сортування сміття допоможе зменшити його об’єм.

За даними екоактивістів, які вивчали, як карантин вплинув на сферу відходів в Україні, за час пандемії зріс загальний обсяг сміття. Побільшало серед відходів пластику, плівки та паперу, водночас жорсткий карантин спричинив зменшення кількості вторсировини. Вплинуло на це, зокрема, бажання людей купувати лише товари, що мають індивідуальне пакування.

Нагадаємо, що більшість українців вважають охорону довкілля важливим питанням та переконані, що можуть особисто відігравати роль у захисті довкілля. З минулого року українські готелі зобов’язали сортувати сміття і лише в Києві встановили понад 2 тис. спеціальних контейнерів для цього. 

Відомо, що Україна перебуває на дев’ятому шаблі рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя, а рівень перероблення відходів у нас становить лише 3,2%. У 2016 році відомою стала історія з так званою сміттєвою кризою у Львові, де на сміттєзвалищі, куди протягом десятків років звозили відходи міста та його околиць, сталася пожежа. З часом місту не стало, куди вивозити відходи, а тому сміття тижнями лежало на майданчиках, поки міська та обласна ради таки не домовилися про розв’язання проблеми.

Якщо проблеми екології турбують вас, то спробуйте зробити перший крок і почніть використовувати чат-бот, який навчить вас правильно сортувати сміття

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter