Українські готелі зобов’яжуть сортувати сміття

Дата: 09 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

З 1 жовтня під час проєктування або реконструкції готелів в Україні мають влаштовувати сучасні системи роздільного сортування сміття.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці колишній заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

ТЕПЕР ОБОВ'ЯЗКОВО СОРТУЄМО СМІТТЯ В ГОТЕЛЯХ!1 жовтня вступила в дію будівельна норма, відповідно до якої при…

Gepostet von Lev Partskhaladze am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Відповідну норму прописано в нових будівельних нормах і Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання правила проєктування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг.

“У житлових і громадських приміщеннях готелів мають передбачатися системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання. При цьому вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг / кв. м”, – розповів Парцхаладзе. 

Нагадаємо, що Україна опинилася на дев’ятому шаблі рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя. Нещодавно до парламенту внесли законопроєкт, який може заборони використовувати в країні деякі види пластикових пакетів. 

Проблема відходів не унікальна для України. Сміття, яке залишають після себе люди, вчені знаходять у найрізноманітніших точках світу. Так, влада Непалу відправила спеціальну експедицію на найвищу гору планети Еверест, щоб прибрати звідти пластик та мертві тіла, які її засмічують. Комерційний альпінізм на Еверест за останні десятки років набув масового характеру: станом на початок липня минулого року на найвищу гору світу піднялися понад 9 тисяч людей, які залишають після себе тонни відходів. Пластиковий пакет знайшли й у найглибшій точці світу – Маріанському жолобі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter