За рік Омбудсман Іспанії зареєстрував 445 повідомлень про сексуальне насильство в церкві

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Незалежна комісія, створена рік тому для розслідування сексуального насильства з боку католицької церкви, вже зібрала свідчення 445 жертв. 

Про це заявив Омбудсман Іспанії Анхель Габілондо

Фото: ANP

Так, 10 березня 2022 року парламент Іспанії проголосував за початок першого офіційного розслідування під керівництвом Габілондо щодо сексуального насильства, вчиненого священниками та церковними посадовцями. Причиною цього став матеріал, опублікований в іспанській газеті “El País”, де йшлося про сексуальне насильство щодо 1200 вірян. Ця інформація спричинила громадське обурення. 

Правоохоронці досі збирають свідчення, а оновлену ​​інформацію оприлюднять у парламенті до закінчення терміну повноважень нинішнього уряду цього року. Габілондо також наголосив, що жертв, які розповідають про те, що їм довелося пережити, важливо вислухати з повагою, серйозністю та обачністю, а також забезпечити їм конфіденційність.

Водночас Юридична фірма з Мадрида проводить паралельне розслідування на замовлення Іспанської єпископальної конференції, яка багато років відкидала ідею комплексного підходу до розслідування сексуальних домагань. Іспанський Уповноважений закликав католицьку церкву співпрацювати на всіх рівнях, щоб завершити розслідування якомога швидше.

Раніше ZMINA писала, що щонайменше 4 815 дітей зазнали сексуального насильства з боку членів Португальської католицької церкви за останні 70 років. Розслідування проводила незалежна комісія, яку створила Португальська єпископальна конференція. Дослідники назвали ці дані вершиною айсберга.

Нагадаємо, що 2019 року в Польщі випустили фільм про насильство над дітьми в католицькій церкві. Тоді за декілька днів стрічку Томаша Секельского “Тільки нікому не кажи” переглянули на ютубі понад 16 мільйонів разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter