За перші пів року 2022-го у Запоріжжі зафіксували близько 800 постраждалих від домашнього насильства

Дата: 09 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Впродовж першого півріччя 2022 року у Запоріжжі зафіксували близько 800 постраждалих від домашнього насильства. На такі виклики у місті виїжджає мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Подібні бригади у Запоріжжі працюють з 2015 року. Вони співпрацюють з поліцією, службою у справах дітей та іншими соціальними службами.

Про це повідомляє Суспільне.

Фото: Суспільне Запоріжжя

“Завдання мобільної бригади головне – екстрено відреагувати на виклик про факт домашнього насильства. По приїзду оцінити психоемоційний стан постраждалої особи або постраждалих осіб. Надати психологічну допомогу, якщо є потреба викликати лікарів або представників правоохоронних органів, в залежності від складності ситуації в родині”, – пояснює керівниця мобільної бригади Яна Самура.

Фахівці працюють з різними видами насильства. На виклик завжди виїжджають психолог та соціальний працівник. Окрім психологічної постраждалим надають ще й консультативну допомогу.

“Психологічне, воно найрозповсюдженіше, але на жаль найважча є доказова база цього. Потім йде фізичне, економічне ну і сексуальне”, – каже психолог Олександр Торокупля.

Не всі постраждалі погоджуються надалі працювати над залагодженням проблеми разом із психологом, але фахівці тримають на контролі ті сім’ї, в яких побачили ризик повторення насильства.

Викликати мобільну бригаду в Запоріжжі можна, подзвонивши на гарячу лінію за номером: 067-515-15-84.

Нагадаємо, наприкінці червня у Березівській громаді на Житомирщині відкрили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter