У Житомирській області відкрили притулок для людей, що постраждали від домашнього насильства

Дата: 25 Червня 2022
A+ A- Підписатися
У Березівській громаді на Житомирщині відкрили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства.
 
Про це повідомила дружина президента України Олена Зеленська.
 
Джерело: телеграм-канал Олени Зеленської

Війна не ставить на паузу домашнє насильство. Тож дуже важливо, що попри все в Україні відкриваються притулки, де постраждалі від нього можуть нарешті бути в безпеці”, – заявила перша леді.

Шелтер збудували у рамках виконання зобов’язань за “Партнерством Біарріц”, до якого Україна приєдналася два роки тому. Тоді ухвалили низку законів для створення рівних можливостей, а також виділили 274,2 млн гривень субвенції на притулки і підтримку постраждалих від домашнього насильства.

У шелтері є дитячі кімнати, кухні, щоб людина могла провести там скільки потрібно часу, обміркувати ситуацію і впевнитись у тому, що подібного ставлення не має бути у її житті.

Джерело: телеграм-канал Олени Зеленської

За словами Зеленської, минулого року, лише згідно з офіційною статистикою, через домашнє насильство за допомогою звернулося 325 тисяч українців.

“Однак багато хто мовчить: не прийнято “виносити сміття з дому”, бо засудять знайомі, бо є відчуття приреченості. Тож надзвичайно важливо, що шелтерів ставатиме лише більше – це, окрім всього, є умовою Стамбульської конвенції, яку Україна нещодавно ратифікувала”, – заявила Зеленська.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції.

Зеленський зазначив, що підписання закону є “зобов’язанням захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter