За хабар у 2,5 тис. доларів до в’язниці відправили суддю

Дата: 23 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Вищий антикорупційний суд призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі за хабарництво для судді Малиновського суду Одеси.

Про це повідомили в суді.

Слідчі встановили, що 2,5 тис. доларів суддя просив за ухвалення рішення в інтересах третьої особи. Наразі засудженому обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 120 тис. грн. Окрім семи років у в’язниці йому також заборонили обіймати посади в суді та правоохоронних органах протягом трьох років.

Нагадаємо, що в червні Антикорупційний суд уперше відправив до в’язниці посадовця за корупцію. Покарання дістав депутат Київської облради, який обіцяв за винагороду підприємцю повернути вантажний автомобіль, що є речовим доказом у кримінальному провадженні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд розпочав свою роботу у вересні минулого року. Ще раніше суд отримав очільницю. Нею стала харківська суддя Олена Танасевич. За попередніми підрахунками державної судової адміністрації,  з місцевих загальних судів до ВАКС мають надійти понад 3 тисячі кримінальних проваджень. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter