За три місяці роботи інклюзивні авто від Uklon здійснили 1905 поїздок

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У квітні 2023 року Uklon запустив клас авто “Інклюзивний” для людей, що користуються кріслом колісним. За цей період пасажири, що користуються кріслами колісними, здійснили 1905 поїздок та проїхали 21 282 км. 

Про це пише місцевий телеграм-канал “Реальний Київ” з посиланням на дані Uklon.

Фото: Uklon

Так, за три місяці новим класом авто скористалися 472 людини. У середньому водії такого класу авто здійснювали 21 поїздку щодня, кожна поїздка тривала близько 31 хвилини.

“Найчастішими локаціями, куди їздили користувачі, є лікарні, залізничний вокзал, торговий центр, дослідницькі інститути (Інститут ендокринології та обміну речовин, Національний інститут раку, Інститут травматології та ортопедії) та парки”, – йдеться в повідомленні. 

Наразі в сервісі працює вісім професійних драйверів, які пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії з людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.

Щоб замовити адаптовану автівку, у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Окрім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю їде без супроводу, водій автомобіля допоможе перенести багаж або особисті речі.

Примітно, що вартість поїздки автомобілем інклюзивного класу буде на 30% меншою за стандартний тариф. Увесь дохід від поїздок цим класом буде спрямований на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівлю пального тощо.

Раніше ZMINA писала, що компанія планує масштабування проєкту – як за регіонами, так і за аудиторією. Метою є надання можливості для вільного пересування людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом чи з іншими порушеннями.

Нагадаємо, що в березні Укрзалізниця отримала 15 пасажирських вагонів, призначених для перевезення пасажирів з інвалідністю, зокрема й тих, які користуються кріслом колісним. У кожному з вагонів є інклюзивна вбиральня та одне безбар’єрне купе – вхід до них є ширшим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter