У столиці Uklon запустив таксі для людей з інвалідністю, що користуються кріслами колісними

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Uklon запустив клас таксі “Інклюзивний” – для людей з інвалідністю, які користуються кріслами колісними. Усі автомобілі оснащено гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного.

Про це повідомляє “Рубрика”.

Скриншот з відео Uklon

Так, щоб замовити адаптовану автівку, у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Усі поїздки виконують професійні водії, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії з людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.

Окрім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю їде без супроводу, водій автомобіля допоможе перенести багаж або особисті речі.

Проєкт реалізовується за підтримки компанії Mastercard, яка є учасником спільноти “Бізнес без бар’єрів”, та MacPaw. Компанії-партнери виділили кошти на закупівлю перших спеціалізованих авто. 

“Ми раді долучитися до запуску інклюзивного класу авто спільно з партнерами, відповідаючи на нагальні потреби людей з інвалідністю. Я впевнена, що кожен українець заслуговує на найкращі технологічні та зручні рішення. І ця ініціатива – ще один крок на шляху до об’єднаного та безбар’єрного суспільства”, – наголошує генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові Інга Андреєва.

Компанія планує масштабування проєкту – як за регіонами, так і за аудиторією. Метою є надання можливості для вільного пересування людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом чи з іншими порушеннями.

Примітно, що вартість поїздки автомобілем інклюзивного класу буде на 30% меншою за стандартний тариф. Увесь дохід від поїздок цим класом буде спрямований на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівлю пального тощо.

Нагадаємо, що в березні Укрзалізниця отримала 15 пасажирських вагонів, призначених для перевезення пасажирів з інвалідністю, зокрема й тих, які користуються кріслом колісним. У кожному з вагонів є інклюзивна вбиральня та одне безбар’єрне купе – вхід до них є ширшим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter