Інклюзивна вбиральня та безбарʼєрне купе: “Укрзалізниця” отримала 15 вагонів для людей з інвалідністю

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

“Укрзалізниця” отримала 15 пасажирських вагонів, призначених для перевезення пасажирів з інвалідністю, зокрема й тих, які користуються кріслом колісним. У кожному з вагонів є інклюзивна вбиральня та одне безбар’єрне купе – вхід до них є ширшим.

Про це повідомляє “Укрзалізниця” та “Хмарочос”.

Фото: “Хмарочос”

У таких вагонах також передбачені спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла. У купе є місце для коляски та ремені для її закріплення, пульт з регулюванням освітлення та кнопкою виклику провідника.

Показово, що вхідна група обладнана подовженими поручнями та складними пандусами. Кут нахилу пандуса у розрахунку застосування під низьку платформу складає не більше 15–16%. 

Фото: “Хмарочос”

В усіх інклюзивних вагонах встановлені рельєфні таблички зі шрифтом Брайля, а також нанесено контрастне маркування для людей з порушеннями зору.

Нові інклюзивні вагони курсуватимуть з Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також за маршрутами Одеса–Львів, Дніпро–Трускавець, Харків–Трускавець, Харків–Одеса, Харків–Івано-Франківськ, Харків–Хелм та Запоріжжя–Перемишль.

Фото: “Хмарочос”

Забронювати місце у вагоні для людей з інвалідністю потрібно не пізніше, як за п’ять діб до дати відправлення. Це можна зробити під час оформлення квитків на сайті, у касі, а також через звернення до контактного центру 0 800 503 111.

Нагадаємо, що в листопаді “Укрзалізниця” разом із платформою UNITED24 запустила проєкт “Квитки до перемоги”, за яким можна придбати квитки до українських міст, що знаходяться під тимчасовою окупацією, або вже деокуповані.

Придбані квитки стануть дійсними щойно рух до деокупованих міст буде відновлено. Залізничники мають надіслати повідомлення з датою  та місцем. Доступним є три види квитків: “Плацкарт” – за внесок 1000 грн, “Купе” – за внесок 2000 грн та “Люкс” – за внесок 5000 грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter