За 2021-й та 2022 рік декларації подали близько 700 тисяч службовців

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Декларації за 2021-й та 2022 рік подали вже близько 700 тисяч службовців. 

Про це розповів заступник голови НАЗК Артем Ситник на брифінгу в Медіацентрі “Україна – Укрінформ”.

Фото: НАЗК

Службовці, які хочуть внести зміни у декларації за 2021-й та 2022 рік, можуть зробити це до 25 жовтня. Такі звернення мають бути письмовими та із зазначенням дати декларації. 

Водночас вносити зміни у декларації, подані до 24 лютого 2022 року, вже не можна. 

Декларації поки не мають подавати, зокрема, військовослужбовці ЗСУ, Державної прикордонної служби, Держспецзв’язку, Управління державної охорони та інших військових формувань, а також поліціянти особливого призначення, що залучені до ведення бойових дій. 

Національне агентство з питань запобігання корупції має відкрити доступ до Єдиного державного реєстру декларацій не пізніше 60 днів з дня набрання чинності підписаного Зеленським закону, однак посадовці кажуть, що не будуть чекати так довго. 

“Звичайно, ми не будемо місяць чекати, ми проєкти цих документів вже розробили, погодили із зацікавленими органами. Найважливіший документ, який, сподіваюся, буде найближчим часом затверджений головою НАЗК та заюстований Міністерством юстиції, це порядок вилучення декларацій із публічної частини декларації, якщо оприлюднення цієї декларації носить певні ризики для декларанта”, – резюмує Ситник. 

Нагадаємо, що без примусу декларації заповнюють менш як 10% нардепів. Повний список тих, хто добровільно звітував про свої статки минулого року, можете переглянути за посиланням

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter