З торгівлею людьми боротимуться штрафами та звітами для працедавців

Дата: 21 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону №6275 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном”, яким встановлюється посилений контроль над посередниками у працевлаштуванні за кордоном.

Про це повідомляє видання “Закон і бізнес”.

 

Проект вводить чергову форму звітності для суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном та вповноважує Мінсоцполітики стягувати штрафи з них.

Також Міністерство соціальної політики зможе обмінюватися з державами, де перебувають українські громадяни, інформацією про наявність належної реєстрації та іншими відомостями щодо спроможності й умов прийняття на роботу трудових мігрантів іноземними роботодавцями, до яких вони прямують з України. Більш того, термін розгляду таких документів не може перевищувати 10 робочих днів з дня отримання органом ліцензування заяви про отримання ліцензії.

Окрім цього, законопроект пропонує надати право Міністерству соціальної політики і Державній службі з питань праці звертатися до суду для призупинення господарської діяльності в разі виявлення надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном без ліцензії.

Так, Верховна Рада доручила центральним органам виконавчої влади, відповідно до визначених в установленому порядку повноважень у сфері протидії торгівлі людьми, розробити і затвердити нормативний акт, який буде визначати ризики потрапляння осіб у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, та забезпечить реалізацію заходів, спрямованих на уникнення зазначених ризиків.

Нагадаємо, на початку травня працівники Нацполіції викрили потужний канал торгівлі людьми в Харкові. Злочинна група намагалась вивезти жінок до Китаю для участі в порнобізнесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter