З початку року з Кіндрашівської громади на Харківщині евакуювали майже 300 людей, третина з яких – діти

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З початку 2024 року з населених пунктів Кіндрашівської громади Куп’янського району, яку постійно обстрілюють росіяни, правоохоронці вивезли до більш безпечних місць 271 місцевого жителя, серед яких 82 дитини.

Про це повідомили у поліції Харківщини.

“3 серпня поліціянти сектору превенції Купʼянського районного відділу поліції провели чергову евакуацію з території Кіндрашівської територіальної громади… З села Ковалівка працівники поліції евакуювали хлопчика 2013 року народження разом з мамою. Співробітники поліції довезли родину до волонтерів, які вже доставили евакуйованих до Харкова. Їм надані речі першої потреби та тимчасове безплатне житло”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у поліції зазначили, що 2 серпня працівники Купʼянського районного відділу поліції евакуювали з території громади 11 людей. З міста Куп’янськ правоохоронці вивезли трьох жінок та одну дитину, з села Курилівка – чоловіка, з села Новоосинове – чоловіка та двох жінок, з селища Ківшарівка – чоловіка та двох жінок.

З Вовчанської громади були евакуйовані четверо людей, Золочівської громади – семеро місцевих мешканців.

Співробітники поліції передали евакуйованих мешканців волонтерам, які доставили громадян до більш безпечних місць. Евакуйованим надали речі першої потреби та тимчасове безплатне житло.

В поліції нагадали, що люди, які хочуть евакуюватися з населених пунктів, які потерпають від постійних обстрілів росіян, можуть звернутися на “гарячу лінію” з питань евакуації за номером телефону 0-800-33-92-91, спецлінію поліції 102 або до найближчих відділень поліції.

Нагадаємо, у травні поточного року з прикордонних громадах трьох районів Харківської області оголосили примусову евакуацію понад 100 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter