З початку повномасштабної війни в РФ склали понад 3 000 адмінпротоколів за “дискредитацію” збройних сил

Дата: 23 Липня 2022
A+ A- Підписатися
У РФ з початку повномасштабного військового вторгнення на територію України правоохоронці склали 3 303 адміністративні протоколи за статтею про “дискредитацію” збройних сил Росії.
 
Про це  повідомляє проєкт “Сетевые свободы” із посиланням на дані МВС Росії.
 
Фото з відкритих джерел

“Поліція у Росії склала 3 303 протоколи про дискредитацію армії. Така кількість справ порушена з моменту запровадження статті 20.3.3 КпАП 4 березня. У середньому поліція складає 35 протоколів про дискредитацію збройних сил РФ кожного робочого дня”, – йдеться у дописі.

Своєю чергою телеграм-канал “Омбудсмен полиции 2” стверджує, що майже половину (48,4%) протоколів за цією статтею “завертають у судах”. У зв’язку з цим заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовой наказав провести додаткові заняття зі співробітниками поліції “з питань виявлення та документування” правопорушень за статтею про “дискредитацію” армії, а також проаналізувати, чому в таких справах припиняють провадження.

Адміністративна стаття про “дискредитацію” армії діє у Росії майже від самого початку повномасштабної війни проти України, з 4 березня. Аналогічна стаття з’явилася у російському кримінальному кодексі, вона передбачає до п’яти років позбавлення волі. Окрім того, запроваджено ще одну репресивну статтю – щодо поширення “завідомо неправдивої” інформації про використання збройних сил РФ. Максимальне покарання відповідно до неї – 15 років колонії.

Нагадаємо, на початку липня незаконний “Нахімовський районний суд міста Севастополя” оштрафував 23-річну мешканку Севастополя за “образу російських військових” із затонулого крейсера “Москва”.

Стаття 20.3.3. КпАП Росії, що набула чинності в РФ 4 березня, але Росія незаконно розповсюджує її і на тимчасово окуповану українську територію. Стаття передбачає покарання за так звану “дискредитацію використання Збройних сил Росії з метою захисту інтересів Російської Федерації та її громадян, підтримки міжнародного миру й безпеки”. Вперше цю статтю використали 11 березня, мешканку Сімферополя оштрафували на 35 тисяч рублів за гасло “Ні війні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter