З початку окупації Маріуполя там знесли понад 300 багатоповерхівок

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Під час захоплення та блокади Маріуполя Донецької області російські окупанти знищили 50% житлових будівель, а за час окупації – знесли понад три сотні будинків. 

Про це повідомляє міська рада.

“Руйнування продовжується. Двох багатоповерхівок у центрі Маріуполі більше немає на мапі міста. Окупанти не зупиняються в роботі зі знесення будинків маріупольців. Так, нещодавно знесли два будинки по проспекту Металургів, 77 та 79. Тепер замість квартир та життя – руїни”, – йдеться в повідомленні.

Під час блокади окупанти зруйнували 50% усього житлового фонду міста. Понад 300 будинків знесли повністю вже після окупації.

Водночас, як зазначає міська рада, чимало маріупольців борються за те, щоб їхні домівки залишили цілими, адже вони продовжують там жити.

Раніше ZMINA писала, що загарбники ще торік попереджали, що зноситимуть будинки на вулиці Купріна. Нині на вулиці вже звели один із нових мікрорайонів з низькоякісними будинками, втім пошкодження в районі чималі. 

Нагадаємо, що приховування воєнних злочинів під виглядом реконструкції відбувається в Маріуполі від літа минулого року. У місті вже знесли, наприклад, драматичний театр, на який російські військові скинули авіабомби, тож тепер неможливо встановити кількість загиблих там цивільних. Нищать під виглядом “відбудови” й історичні будівлі та мозаїки художника-монументаліста Віктора Арнаутова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter