З Криму виїхала активістка “Жовтої стрічки”, яку переслідувала ФСБ

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованого Криму на підконтрольну Україні територію виїхала активістка громадянського руху опору “Жовта стрічка”, яку переслідувала ФСБ Росії.

Про це повідомляють активісти руху “Жовта стрічка” на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

У “Жовтій стрічці” кажуть, що Віолету затримували російські силовики, втім не зазначають, коли саме.

“Віолета розвішувала наші листівки, малювала графіті та пов’язувала жовті стрічки… Наша героїня змогла залишити окуповану територію та виїхати на підконтрольну Україні територію, де зараз пробує почати нове життя”, – розповіли активісти.

Активісти не кажуть, як саме вдалося покинути окупований півострів жінці. 

На тимчасово окупованих територіях України продовжують переслідувати проукраїнськи налаштованих людей. Зокрема, проросійський кримський блогер Олександр Таліпов публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок його скарг притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за так звану “дискредитацію” армії РФ.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Рух став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – активістів згадують в описі кандидата-переможця. Нещодавно в Брюсселі відбулась акція солідарності з ними.

Нагадаємо, що раніше “Жовта стрічка” закликала писати проукраїнські гасла на російських банкнотах, а також збирати інформацію про встановлені росіянами відеокамери.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter