З Ірландії до Хорватії екстрадували чоловіка, який переховувався понад 15 років, його підозрюють у воєнних злочинах

Дата: 15 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

В Ірландії правоохоронці арештували та екстрадували до Хорватії Воїслава Бузаковича, якого вважають причетним до воєнних злочинів проти цивільного населення часів сербсько-хорватської війни 1991-1995 років.

Про це пише BBC.

Підозрюваний, на думку хорватських правоохоронців, міг належати до воєнізованого угруповання самопроголошеної Республіки Сербська Країна.

Бузакович переховувався в Ірландії 15 років, де він встиг отримати громадянство. Його присутність у країні виявили за допомогою бази даних Шенгенської інформаційної системи.

У липні 2021 року хорватська влада видала європейський ордер на його арешт. Затримали Воїслава Бузаковича 1 лютого цього року, а вже 30 березня його екстрадували, про що стало відомо лише зараз.

Нині підозрюваний перебуває в хорватському місті Осієк, де має постати перед судом.

2007 року хорватські прокурори заочно звинуватили Бузаковича та ще чотирьох чоловіків у незаконних затриманнях, ув’язненнях, допитах та іншому жорстокому поводженні з мирними жителями села Петрівці, неподалік Вуковара, під час сербської окупації.

Йому особисто інкримінують фізичне насильство над чотирма затриманими.

Попри висунуті звинувачення, Бузакович залишався на свободі ще 15 років, перш ніж хорватська влада видала європейський ордер на його арешт у липні 2021-го.

Нагадаємо, 3 квітня у Гаазі розпочався суд над колишнім президентом Косова 54-річним Хашимом Тачі, його обвинувачують у воєнних злочинах під час війни із Сербією в 1998-1999 роках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter