З іконами й російськими прапорами: у Сербії відбулась акція протесту проти Європрайду

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Тисячі релігійних і праворадикальних демонстрантів з довгим сербським прапором пройшли маршем столицею Сербії. Вони закликали владу заборонити Європрайд, який відбудеться наступними вихідними. Протестувальники вигукували гасла на підтримку Росії, а також розмахували російськими прапорами, демонструючи підтримку Москві.

Про це пише Reuters.

Фото: Reuters, Zorana Jevtic

“Вони хочуть осквернити святість шлюбу і сім’ї та нав’язати неприродний союз замість шлюбу”, – заявив глава Сербської православної церкви патріарх Порфирій.

Він сказав демонстрантам, що Європрайд загрожує “традиційним сімейним цінностям”.

Колона байкерів “Нічні вовки”, які підтримують вторгнення Росії в Україну, проїхала на підтримку маршу, що пройшов до собору Святого Савви в Белграді.

Щороку Європрайд відбувається в іншому європейському місті, а 2022 року організатори обрали Белград. Але після обурення праворадикалів президент Сербії Александар Вучич заборонив захід, звинувативши в цьому “значну кризу в Косові”.

Однак організатори повідомили, що захід усе одно відбудеться, попри заборону та погрози.

Видання Reuters наголошує, що раніше сербська влада забороняла проведення прайдів, а на початку 2000-х були часті випадки насильства та злочинів щодо ЛГБТ-людей.

Нагадаємо, що в Ірані вперше засудили до страти двох ЛГБТ-активісток, яких звинувачують у “пропаганді гомосексуалізму”. Про рішення суду 31-річній Захрі Седдікі Хамедані та 24-річній Ельхам Чубдар повідомили під час ув’язнення в жіночому відділенні в’язниці Урмія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter