З 2022 року правоохоронці викрили понад 1000 російських інтернет-пропагандистів – СБУ

Дата: 04 Березня 2023
A+ A- Підписатися

З 2022 року українські правоохоронці викрили та зафіксували діяльність близько 1200 інтернет-пропагандистів РФ,  які закликали до геноциду і пропагували війну в Україні.

Про це повідомив представник Департаменту інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко.

Фото: dnipro.tv

“Пропаганда є таким самим воєнним злочином як ракетні удари по житлових будинках, як і кібератаки на критичну інфраструктуру. Для суду, як українського, так і міжнародного, дуже важлива законно проведена лінгвістична експертиза – і ми це робимо”, – наголосив Мельниченко під час Kyiv Stratcom Forum.

На форумі керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей зазначив, що на Заході відсутнє розуміння, що вже немає російських журналістів у класичному вигляді.

Насправді це співробітники інформаційних підрозділів військово-політичного керівництва РФ. Зараз вони інформаційно висвітлюють бойові дії  – висвітлюють війну, ситуацію у самій Росії. Вони є таким же співучасниками бойових дій, як і ті люди, які бігають по Україні та натискають на гашетку танків чи ракет, – підкреслив Соловей.

Своєю чергою керівник проєкту Ukraine StratCom Partnership Центр передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО Бен Хіп пояснив, що у низці європейських країн досі намагаються зрозуміти, де баланс між мовою ненависті та свободою слова. На його думку, проблема полягає у законодавстві, що відстає від цифрових технологій на десятки років.

Нагадаємо, на початку лютого, у соцмережі TikTok виявили російську дезінформаційну мережу, яка впродовж літа минулого року розповсюджувала військову пропаганду РФ щодо України. Антиукраїнські повідомлення поширювали серед понад ста тисяч європейських користувачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter