YouTube вимагатиме маркувати реалістичні відео, створені за допомогою штучного інтелекту

Дата: 19 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія YouTube представила новий інструмент у Creator Studio: він вимагатиме від контент-мейкерів маркувати реалістичні відео, створені за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Про це йдеться в блозі компанії.

Джерело: blog.youtube

Водночас тут не просять користувачів маркувати контент, який є очевидно нереалістичним, анімованим, містить спецефекти, фільтри, навіть якщо його створили за допомогою ШІ.

Новий ярлик-маркування відображатиметься в розширеному описі до відео або на передній панелі відеопрогравача.

У блозі наведено кілька прикладів контенту, який потрібно маркувати:

  • використання подоби реалістичної людини – цифрова зміна контенту, щоб замінити обличчя однієї людини на обличчя іншої, або синтетичне створення голосу людини для озвучування відео;
  • зміна кадрів реальних подій або місць – наприклад, створити враження, ніби загорілася справжня будівля, або змінити реальний міський пейзаж, щоб він мав інакший вигляд, ніж насправді;
  • створення реалістичних сцен – реалістичне зображення вигаданих великих подій, як-от торнадо, що рухається до реального міста.

Довший список прикладів можна переглянути в довідковому центрі компанії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Європейський парламент 13 лютого вперше у світі ухвалив закон про штучний інтелект (ШІ) – Artificial Intelligence Act (АІ).

Головною метою документа є захист фундаментальних прав, демократії, верховенства права та стійкості довкілля від штучного інтелекту з високим ризиком, а також водночас прискорення інновацій та утвердження провідної ролі Європи в цій сфері.

Указані регуляторні правила запроваджують зобов’язання для використання ШІ на основі його потенційних ризиків та рівня впливу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter