ЄСПЛ дозволив екстрадувати Цемаха до Нідерландів

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) дозволив екстрадицію до Нідерландів підозрюваного в причетності до знищення малайзійського “боїнга” над Донбасом Володимира Цемаха.

Про це повідомив його адвокат Анатолій Кучерена, передає Інтерфакс. 

“Розчаровані рішенням ЄСПЛ відхилити наш запит на схвалення заходу забезпечення, який дозволив би заборонити екстрадицію Цемаха в Нідерланди”, – розповів захисник фігуранта справи про збиття малайзійського “боїнга” рейсу МН-17.

Адвокат наголосив, що особисто не отримував офіційної відповіді від Страсбурзького суду.

“Не менш дивним видається твердження ЄСПЛ щодо того, що на мою адресу своєчасно направлялися відповіді на всі звернення. Я нічого не отримував від ЄСПЛ, не зрозуміло, куди це все надсилали”, – додав він.

Як відомо, Володимира Цемаха українські силовики затримали на початку липня поточного року на непідконтрольній території Донеччини. Вже тоді з’явилась інформація, що чоловік може фігурувати в справі збиття “боїнга” MH-17. 

Україна передала Цемаха разом з іншими 34 ув’язненими в межах обміну з Росією. Згодом стало відомо, що нідерландські слідчі, які розслідують справу збиття “боїнга”, перекваліфікували Володимира Цемаха зі свідка на підозрюваного. 

Одразу після звільнення Цемах повернувся на окуповану територію Донецької області, в місто Сніжне. Незадовго до цього, коли Київський апеляційний суд звільнив чоловіка з-під арешту, його зобов’язали наступні 60 діб прибувати на виклики до слідчого, суду та прокурора, не виїздити з населеного пункту, у якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

У листопаді Цемах розповів, що готовий свідчити нідерландським слідчім тільки на території Донбасу. Нещодавно нідерландські слідчі звинуватили Росію у свідомій відмові видати бойовика, а згодом МВС оголосило його в розшук. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter